عبد المجید شریف زاده از اعضا هیئت داوری بخش نگارگری وگل و مرغ پنجمین دو سالانه تذهیب های قرآنی حمایت آستان قدس رضوی را لازمه تولید نگاره های فاخر دینی دانست .
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ، عبد المجید شریف زاده برگزاری دو سالانه تذهیب های قرآنی توسط موسسه آفرینشهای هنری را حرکت بسیار مهمی خواند و گفت : مهم ترین بخش این حرکت آن است که آستان قدس رضوی با این دیدگاه و این سیاست فضایی معنوی و مذهبی را بین هنرمندان علاقمند به این حوزه ایجاد می کند ، فضایی که متاسفانه کمتر در حوزه هنر دیده شده است .
شریف زاده با بیان این نکته که در گذشته هنر شیعی در جهان حرف اول را می زده است افزود:آستان قدس رضوی مهم ترین مرکز جهان تشیع است ،انتظار می رود که برنامه ریزی و حمایت از هنر شیعی و رضوی را به عنوان رسالتی برای خود قائل شود و در جهت ارتقا هنر شیعی ، دینی و رضوی سرمایه گذاری و برنامه ریزی کند
وی افزود : ادامه روند برگزاری دو سالانه تذهیب و نگارگری قرآنی منجر به ایجاد جایگاهی برای بروز و ارائه آثار شاخص دینی خواهد شد و به تشویق جوانان به فعالیت دراین حوزه و کشف استعدادهای تازه می انجامد کما اینکه اکنون در بخش تذهیب این جشنواره توانسته است جایگاهی ویژه نزد هنرمندان این رشته بیابد .
شریف زاده در ارزیابی کلی آثار داوری شده بخش نگارگری گفت : بخش نگارگری د راین دو سالانه چندان با اقبال مواجه نشد و این به نظرم به دو دلیل می باشد ، اول اینکه این بخش برای اولین بار است که به دو سالانه تذهیب های قرآنی اضافه شده است و بسیاری از نگارگران از برگزاری این جشنواره بی اطلاع بودند ، دلیل دوم همزمانی آن با دوسالانه نگارگری تهران می باشد که البته بی برنامگی دو سالانه تهران باعث این مشکل شده است .
وی آثار رسیده به بخش گل و مرغ را آثاری با کیفیت خواند و گفت : به طور خاص در بخش مثنی سازی آثار بسیار برجسته ای به دست رسیده است که داوری را بسیار مشکل کرده است در این بخش از لحاظ کمی نیز تعداد آثار رسیده بسیار خوب بود .
عبد المجید شریف زاده که تا کنون در چهار دوره جز هیئت داوران دو سالانه تذهیب های قرآنی بوده است تداوم یک برنامه را رمز موفقیت آن می داند و می گوید : تداوم یک برنامه به هنرمندان جهت داده و آنان را در مسیر مشخصی قرار می دهد ، قطعا با تداوم این دو سالانه در سالهای آتی آثاری بسیار قویتر نیز در هر دو حوزه تذهیب و نگارگری دریافت خواهد شد .
وی در ادامه می افزاید : برای برنامه ریزی گسترده و دقیق در جهت برگزاری قدرتمند تر ششمین دوسالانه ، باید پس از پایان نمایشگاه این دوره و با حضور اساتید برجسته حوزه نگارگری و تذهیب اقدام نمود . همچنین برگزاری کلاسهای آموزشی در حوزهای مختلف مربوط به نگارگری ، تذهیب ،تشعیر و گل و مرغ را با حضور اساتید در برنامه ششمین دو سالانه از هم اکنون قرار داد .
در پایان شریف زاده تعریف پروژه هایی برای برگزیدگان را عامل موثری در تشویق هنرمندان این رشته می داند و می گوید : باید در برنامه ریزی دو سالانه پروژه هایی برای برگزیدگان آن تعریف کرد ، به طور مثال تذهیب هایی برای یک قرآن خاص را به برگزیدگان و منتخبین واگذار نمود اینگونه بعد از چند سال قرآن هایی با تذهیب های خاص این هنرمندان خواهیم داشت .
|