نشست «بایدها و نبایدهای شعر فاطمی» ویژه بانوان در مشهد برپا شد

 نشست «بایدها و نبایدهای شعر فاطمی» ویژه بانوان در مشهد برپا شد

به گزارش روابط عمومی، برگزاری این محفل ادبی با حضور سید محمدرضا یعقوبی آل شاعر آیینی و جمعی از بانوان شاعر و خادم‌یار رضوی به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) روز گذشته در اتاق جلسات دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی استان خراسان رضوی در مشهد صورت گرفت.

سید محمدرضا یعقوبی آل در این نشست با خوانش اشعار فاطمی گفت: سختی‌ها و مصائب شهادت حضرت فاطمه(س) اگر چه باید با لطافت در شعر بیان شود، اما در کنار ادای حق مطلب نباید از سوز و مرثیه آن کاست.

این شاعر ادامه داد: برای سرودن شعر درباره شهادت حضرت زهرا(س) باید اصل واقعه تاریخی، معارف اسلامی همچون آیات قرآنی و روایات و اصول ادبی شعر را بدانیم و با سیره و شخصیت این بانوی بزرگ اسلام به‌ طور کامل آشنا باشیم.

وی افزود: در سرودن شعر خود نباید به نقل تاریخی صرف اکتفا کنیم بلکه شعر فاطمی ما باید حرف تازه‌ای داشته باشد و به ادبیات آیینی و فاطمی نکته جدیدی بیفزاید وگرنه شعر ما تکرار آنچه دیگران گفته‌اند، خواهد بود. همچنین نباید انتظار داشته باشید در ابتدای کار به این اوج برسید.

یعقوبی آل به آثار فاطمی شاعرانی مانند زنده‌یاد استاد شکوهی اشاره و ابراز کرد: بررسی ادبیات فاطمی به شاعران بینش و نگاه در سرودن می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه «بیان عظمت مصیبت»، رمز ماندگاری شعر محتشم کاشانی است، اضافه کرد: از عظمت مصیبت حضرت فاطمه(س) نباید در اشعار بکاهیم.

سخنران نشست حاضر افزود: اگر به شعر از نظر معارف، تاریخ و سیره حضرت زهرا(س) نقدی وارد شود، ممکن است موجب تحریف شود که بسیار خطرناک است.

یعقوبی آل با تأکید بر اینکه از منابع درست تاریخی برای سرودن شعرهای فاطمی باید استفاده کرد، گفت: البته شاعران باید حریم‌ها را رعایت کنند و بی‌پرده وقایع تاریخی را در شعر خود مطرح نکنند.

وی درباره رشد شعر فاطمی بیان کرد: میزان اشعار فاطمی که در 41 سال گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی سروده شده است بر میزان اشعار چند سده گذشته سنگینی می‌کند. به عبارتی تعداد اشعار آیینی فاطمی در گذشته بسیار محدود بوده است. البته درصد کمی از این اشعار فاطمی دوره معاصر نیز می‌تواند نمره قبولی بگیرد.

این شاعر و ذاکر اهل بیت(ع) با اشاره به آثار برخی شاعران آیینی مانند استادان شفق و مجاهدی به عنوان بهترین منابع شعر فاطمی ادامه داد: شاعران جوان بایدبا شناسایی شعرهای ناب فاطمی، پیشنهاد آنها به سایر شاعران و بررسی ویژگی‌های مثبت این شعرها، رشد شعری خود را دنبال کنند.

سه نشست بایدها و نبایدهای شعر فاطمی با همکاری انجمن ادبی بانوان رضوی مشهد وابسته به مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان خراسان رضوی و کانون خادم‌یاری شعر و ادب در سه هفته متوالی دی ماه سال جاری در این شهر مقدس برپا شده است.

لازم به ذکر است، سلسله جلسات هفتگی انجمن ادبی بانوان رضوی"گوهرشاد" مشهد با دعوت از بانوان اهل شعر و ادب شنبه‌ها ساعت 16:30 در اتاق جلسات دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در خراسان رضوی واقع در میدان شهدا، نبش کوچه شهید هاشمی‌نژاد 12(کوچه ناظر)، برگزار می‌شود.

تاريخ: ۱۳۹۸/۱۰/۲۳