ساده و صمیمی با حسام‌الدین سراج به بهانه‌ رونمایی از دو قطعه‌ی فاخر‌ موسیقیایی‌اش در حوزه رضوی؛ این روزها حال خوشی دارم

 ساده و صمیمی با حسام‌الدین سراج به بهانه‌ رونمایی از دو قطعه‌ی فاخر‌ موسیقیایی‌اش در حوزه رضوی؛ این روزها حال خوشی دارم

حسام‌الدین سراج، زاده‌ی خرداد است و از اهالی اصفهان. این بیدل سپاهانی موسیقی را از کودکی آموخت و با بسیاری از اساتید ادب و هنر حشر و نشر داشت تا در مکتب هنری اصفهان قد کشید. سنتور را که نواخت، هویت خود را در آواز یافت و توانست شخصیت آوازی مستقلی برای خود ایجاد کند. "باغ ارغوان"، "وصل مستان"،"یاد یار"، "شرح فراق"، "وداع" و "نینوا" از جمله آثار سراج است که به دور از حاشیه‌های معمول، روانه روح مردمان شد و بر ساحت موسیقی سنتی و عرفانی ایران خوش نشست.

هنری با نام رضا(ع)
بعضی نام‌ها شور سراج را بیشتر می‌کند و حال آوازش را خوش‌تر. یکی از این نام‌ها به روایت خودش "رضا"ست. می‌گوید: «اعتقاد من این است که هنر هیچگاه از مذهب جدا نخواهد بود. بلکه می‌تواند زیبایی‌های مذهب را پررنگ‌تر از پیش کند و با قوت بیشتری به دلها بنشاند.» سراج، هنری را که به نام رضای آل علی آغاز شود با قداست می‌داند و انتهای چنین هنری را خیر و نیک: «وقتی پا به صحن و سرای رضوی می‌گذارم، تمام ارکان هنر را در این بارگاه تجلی قریحه‌ی ناب الهی می‌دانم و بس. از معماری رواق‌ها که موسیقی مکان است تا صدای نقاره‌ها که موسیقی زمان است.»

نیت پاک؛ حس ناب
در میان آثار سراج کم نیست شمارگان موسیقی مذهبی و آیینی که خود او با لطفی عظیم از آن‌ها سخن می‌گوید و برکت این آثار را در توفیقات زندگی شخصی و هنری‌اش بی‌بدیل می‌داند. حالا، بار دیگر قرار است آواز خوش حسام‌الدین سراج عاشقانه‌ای ساده را پیشکش قلب‌های هزاران دلداده در سرتاسر جهان اسلام کند تا آرام گیرد قلب‌هایشان به یاد عالم آل محمد(ص).
صحبت از آلبومی با هشت قطعه موسیقیایی فاخر است که یک اثر، در شأن حضرت رسول و هفت اثر در مقام امام آهوها و کبوترها، حضرت علی‌بن موسی‌الرضا(ع) خلق شده است. تولید این آلبوم توسط موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی انجام گرفته و با کنار هم آمدن مجموعه قدرتمند موسیقایی از شعر تا آهنگ و تنظیم استادانه همراه با نیت پاک و حس ناب تمامی گروه سازنده به سرانجامی در خور صاحب اثر رسیده است.
مدیریت سرایش کلیه‌ی آثار این آلبوم بر عهده‌ی استاد عبدالجبارکاکایی بوده و اشعار دو قطعه‌ی"ماه شب افروز" و "قبله عاشقان" را که این روزها، آماده‌ی انتشار هستند، به ترتیب سعید بیابانکی و سرکار خانم زهره‌وند سروده‌اند. هنرمندانی که قلمشان روان است و اشعارشان پر از واژگانی که از اعماق جان برخاسته و به اعماق روان می‌نشیند. تنظیم آهنگ قطعه "ماه شب افروز" را استاد محمد حقگو و قطعه‌ "قبله عاشقان" را بهرام خانی، با مهارتی تمام و سلیقه‌ای ستودنی به پایان بردند و اتفاق مبارک این دو اثر حضور استاد عزیز تنها و روایت ملودی‌های مقامی اوست که معنویت غریبی به این دو قطعه بخشیده است.

نتیجه پر حلاوت
سراج با شوق تمام می‌گوید: «این روزها حال خوشی دارم و خدا را شکر می‌کنم که با همه روسیاهی توفیق داشتم در گوشه‌ای از این دو کار حضور داشته باشم. این آثار، قداستی دارد که کار را در روند تولید سخت می‌کند و بی‌شک نتیجه‌ای پرحلاوت را برای تمام عواملش به ارمغان می‌آورد.»
این هنرمند پر آوازه در پایان می‌گوید: «حال که با فرا رسیدن میلاد شمس‌الشموس، قرار به رونمایی از این دو اثر ارجمند است، امید دارم موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی به مثابه روزهای پیشین تمام تلاش خود را برای ساخت کلیپ تصویری این دو قطعه به کارگیرد تا اثری ارزشمند را به مخاطبان فهیم و عاشقان حضرت هدیه کنیم و در خاطر فرهنگ و هنر رضوی به یادگار بگذاریم.»

تاريخ: ۱۳۹۴/۵/۲۹