برگزاری نخستين كارگاه تخصصی نمايشنامه و فيلمنامه نويسی با موضوع رضوی

  برگزاری نخستين كارگاه تخصصی نمايشنامه و فيلمنامه نويسی با موضوع رضوی

نخستين دوره كارگاه تخصصی نمايشنامه و فيلمنامه نويسی ، با هدف توليد آثار مكتوب نمايشی با موضوع سيره و معارف رضویبه همت انجمن ادبی رضویموسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی ،این كارگاه تخصصی در سطح اول درام‌نويسیبا حضور دکترسعيد اسدی، نويسنده ،استاد دانشگاه و عضو هيئت علمی دانشگاه تهران و همچنین بهزاد صديقیاز منتقدان و صاحب‌نظران این عرصه و با شركت 8 نويسنده برجسته استان،آقایان : حامد امان‌پورقرايی، رئوف دشتی، كيوان صباغ، عباس جانفدا‌، مهدی سیم ریز،مسعود عقلی، سيد جواد اشكذری و خانم صحرا رمضانيان برگزار شد .

در این کارگاه تخصصی که به صورت متوالی در تاریخ 17 و 18 تیرماه در دو نوبت صبح و عصر در محل نگارخانه رضوان برگزار گردیددر خصوص اصول نمایشنامه نویسی، درام نویسی و مفهوم نمایشنامه و تئاتر دینی به ویژه تئاتر رضوی بحث و گفتگوشد.

در حاشیه این کارگاه هر یک از شرکت کنندگانایده های خود را با موضوع رضوی ارائه نمودهکه توسط دیگر نویسندگان حاضر در جلسه مورد نقد وبررسی قرار گرفت واساتید حاضر درکارگاه نیزبه بیان نکات قوت و ضعف این آثار پرداختند .

سپس بهزاد صدیقی بابیان این مطلب که نوشتن به تنهایی کافی نیست و زیاد نوشتن هم هنر نمی باشد گفت : یک نویسنده خوب باید بداند که چه می نویسد و با چه هدفی می نویسد؛ اگر چه سفارشی نوشتن یا شعاری نوشتن معمولا به نمایشنامه ضربه می زند، مخصوصا در نوشتن نمایشنامه های موضوعی از قبیل: رضوی،علوی،دفاع مقدس و... اما باید توجه داشت که سفارشی نوشتن یا سفارشی کار کردن زمانی ضربه می زند که سفارش دهنده و سفارش گیرنده به موضوع نمایشنامه سطحی نگاه می کنند،در غیر اینصورت اثر فقط در حد یکبار خواندن کاربرد دارد و خیلی زود هم فراموش می شود.
این منتقد فعال در عرصه نمایشنامه و فیلمنامه افزود: سفارشی نوشتن زمانی می تواند خوب و موثر باشد که دو نکته در آن رعایت شود: یکم اینکه درباره موضوعی که می نویسد اعتقاد درونی داشته باشد و دوم اصول و شناسه های آن کار را درست پیش برده و رعایت کند.

صدیقی تصریح کرد: اغلب آثار مکتوب سفارشی به دلیل اینکه زمان معینی دارد و به ضرورت مناسبت های مختلف نوشته می شود ضعیف و با نگاهی سطحی به آن پرداخته می شود و علت اصلی آن است که شخصیت ها بازآفرینی نشده و چیزی به اندوخته مخاطب اضافه نمی کند.
وی ادامه داد : یک نویسنده خوب باید ضمن داشتن اطلاعات کافی در باره آن مطلب، دغدغه نوشتن داشته و بتواند موضوعی را که می نویسد با مستندات تاریخی تطابق دهد،تا اثری ماندگار و مورد استقبال مخاطب و جامعه هنری از خود به جای بگذارد .

دکتر سعید اسدی اما در این خصوص تصریح کرد: نمایشنامه رضوی نمایشنامه ای است که اندیشه و تفکر رضوی را دنبال کند و نه صرفایک نوع نشانه شناسی بوده که می تواند یک امری را بنمایاند و فقط ظاهر نمایشنامه رضوی را دنبال کند ، بلکه تجربه دینی شخصیت های نمایشنامه هم باید رضوی باشد.

این استاد دانشگاه گفت: در تئاتر و نمایشنامه رضوی فقط مجاورت یا نشانه های موضوعی کفایت نمی کند تا یک اثر با این موضوع تولید شود،بلکهبرخی با اشتباه برداشت کردن از مفاهیم و موضوعات رضوی می توانند جواب عکس ودور از موضوع ارائه نمایندو یک اثر زمانی در این حوزه ماندگار می شود که پیشینه و تاریخچه مذهبی مطمئن داشته باشد.

لازم به ذکر است در پايان اين دوره قرار است هشت نمايشنامه باموضوع رضوی توسط شرکت کنندگان در این دوره نوشته شده و در مجموعه سوم كتاب «از پشت پنجره» به چاپ برسد.

يادآور می‌شود جلد اول کتاب «از پشت پنجره» شامل آثاری از : حامد امان‎پور، محمدمهدی خاتمی، عباس جان‎فدا و مهدی سيم‌ريز کهدر سال 91 به چاپ رسيده است و جلد دوم آن مشتمل بر هفت نمايشنامه به قلم سعيد تشكری در آستانه چاپ قرار دارد.

گزارش تصویری

تاريخ: ۱۳۹۲/۴/۲۴