در ادامه برگزاری دومین اردوی علمی دانشجویی «مکتب هنر رضوی»؛ دانشجویان دانشگاه هنر با اقدامات عمرانی حرم مطهر رضوی آشنا شدند

  در ادامه برگزاری دومین اردوی علمی دانشجویی «مکتب هنر رضوی»؛ دانشجویان دانشگاه هنر با اقدامات عمرانی حرم مطهر رضوی آشنا شدند

دانشجویان دانشگاه هنر در دومین اردوی علمی «مکتب هنر رضوی» به میزبانی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در مشهدمقدس با منتخبی از اقدامات و تحولات عمرانی در حرم مطهر رضوی آشنا شدند.

بعدازظهر یکشنبه 25 تیرماه، در دومین روز از برگزاری این اردوی پنج روزه دانشجویان دانشگاه هنر تهران، نشستی با حضور جمعی از مسئولان مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و دانشجویان و استادان حاضر در اردو با محوریت نمایش فیلم مستند «در این بهشت بی‌پایان» و گزارش تصویری کتاب «عمارتخانه خورشید» در محل سینما هویزه مشهد برگزار شد.
در این نشست، محمدجواد استادی مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی اظهار کرد: فیلم در این بهشت بی‌پایان به همت این مؤسسه و حرم مطهر رضوی تولید شده که در حدود دو سال اخیر از شبکه‌های متعدد سیما نیز پخش شده است.
وی ادامه داد: این فیلم مستند روایتگر گزارشی از اقدامات عمرانی گسترده در روضه منوره و حرم مطهر حضرت رضا(ع) با نگاهی هنری و ویژه است تا بر تأثیرگذاری آن نسبت به یک گزارش صرف عمرانی بیفزاید.
 

تفاوت نگاه به آثار تاریخی در حرم رضوی

استادی گفت: اگرچه ما به آثار ویژه تاریخی یا حتی باستانی، نگاه موزه‌ای و نوستالژیک داریم، اما به این آثار در فضاهای دینی همچون حرم مطهر رضوی چنین نگاهی نداشته و به آن‌ها به عنوان عناصر معنابخش و معنوی می‌نگریم که تأثیر معنایی دارند، بدین ترتیب به حرم مطهر نمی‌توان با نگاه موزه‌ای نگریست.
وی افزود: نگهداری از این آثار در نقاطی همچون مجموعه روضه منوره، رواق‌های توحیدخانه، دارالسیاده و... در حرم مطهر رضوی که مکان تردد شبانه‌روزی زائران هستند، در مقایسه با چنین آثار با قدمتی در سایر نقاط جهان که مورد حراست، صیانت و حفاظت قرار می‌گیرند، بسیار مشکل است.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: شیوع بیماری کرونا با تمام مشکلاتی که به وجود آورد و موجب تعطیلی موقت حرم مطهر شد، توانست فرصتی ایجاد کند تا این فضاها و مکان‌ها که در دسترس نبود و مورد پایش قرار نگرفته بود، مورد بررسی دقیق و بازنگری جدی قرار گرفته و اقدامات اصلاحی انجام شود.
 

گستردگی فضای پژوهشی حرم مطهر

در ادامه وی به تشریح اهداف تنظیم و انتشار گزارش تصویری از این اقدامات عمرانی در حرم مطهر در دوران شیوع بیماری کرونا در قالب کتاب عمارتخانه خورشید توسط این مؤسسه و تقریظ رهبر معظم انقلاب بر آن و همچنین چگونگی انجام برخی از این اقدامات مرمتی در بخش‌هایی همچون ضریح مطهر و روضه منوره پرداخت.
همچنین استادی در این نشست، درب زرین و جواهرنشان روضه منوره معروف به «درب مرصع» را به عنوان یکی از شاهکارهای هنری حرم مطهر معرفی کرد و گفت: اثر پژوهشی براساس این اثر ارزشمند به همت این مؤسسه تدوین شده است که در آینده نزدیک در قالب کتابی همراه با معرفی مجموعه جواهرات این آستان مقدس، منتشر خواهد شد.
روایت تاریخی رواق‌های توحیدخانه و دارالسیاده و ویژگی‌های معماری و هنری آن‌ها، اقدامات اصلاحی در رواق شیخ بهایی و برخی از نقاط در صحن‌های حرم مطهر و انجام اقدامات تأسیساتی مختلف در این آستان ملکوتی، از دیگر مباحث مطرح شده توسط وی در این نشست بود.
مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در پایان تأکید کرد: فضای پژوهش در حرم مطهر رضوی بسیار گسترده است و موضوعات متعددی برای تحقیق و بررسی محققان و دانشجویان وجود دارد.
تاريخ: ۱۴۰۲/۴/۲۶