گزارشی از گشایش نمایشگاه گروهی بانوان خوش‌نویس در نگارخانه رضوان

 گزارشی از گشایش نمایشگاه گروهی بانوان خوش‌نویس در نگارخانه رضوان
گزارشی از گشایش نمایشگاه گروهی بانوان خوش‌نویس در نگارخانه رضوان
عرض ارادت هنرمندانه به ساحت «ریحانه النبی(س)»
«در جهان تا زنده‌ام گویم ثنای فاطمه/ دست حاجت می‌برم سوی خدای فاطمه/ گر برای درد بی‌درمان مداوا طالبی/ رایگان درمان کند دارالشفای فاطمه».
به گزارش آستان نیوز، خوشا به حال دل هنرمندان خوش‌نویسی که با انتخاب اشعاری چنین زیبا و کتابت آنها به خطی چشم‌نواز، عمق ارادت و احساس قلبی‌شان را به ساحت بانوی بزرگ اسلام اظهار می‌کنند. هنرمندانی از جنس ریحانه که همزمان با میلاد باسعادت دخت نبی اکرم(س) به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در نگارخانه رضوان مشهد جمع شدند تا حال همسایگان امام رئوف(ع) را به این مناسبت خوب کنند و گوشه‌ای از توانمندی‌های مادران و دختران ایران زمین را با برگزاری نمایشگاه گروهی بانوان خوش‌نویس با عنوان «ریحانه النبی» نشان دهند.
 

 
نمایش 42 اثر از 23 بانوی خراسانی
هوا سرد و زمستانی است، اما دل‌های هنرمندان و مخاطبان نمایشگاه خوش‌نویسی «ریحانه النبی» حسابی گرم است. امیرمهدی حکیمی، مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در حاشیه بازدید از این نمایشگاه می‌گوید: نمایشگاه حاضر به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و با هدف ارج نهادن به بانوان هنرمند افتتاح شده است. امیدوارم مورد استقبال اهالی هنر و بانوان شهر قرار گیرد و موجب رشد و ارتقای فضای فعالیت هنری بانوان شود.
او با اشاره بر اینکه نگارخانه رضوان از آغاز تأسیس خود در مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، یکی از مهمترین نگارخانه‌های شهر مشهد به شمار می‌آید، می‌افزاید: رسالت اصلی این نگارخانه حمایت از هنرمندان در رشته‌هایی است که امکان نمایش و دیده شدن آثارشان وجود دارد. همچنین نگارخانه رضوان بستری برای ارتباط مستمر و دائم هنرمندان با آستان قدس رضوی و این مؤسسه است که بخشی از آن به برگزاری نمایشگاه‌های حمایتی و گروهی اختصاص دارد تا تعداد بیشتری از هنرمندان را به این آستان مقدس وصل کند.
در ادامه محمود جمالی، مدیر نگارخانه رضوان در خصوص جزئیات برگزاری نمایشگاه «ریحانه النبی» می‌گوید: 42 اثر از ۲۳ بانوی خوش‌نویس خراسانی به خط‌هایی همچون نستعلیق، شکسته، نسخ و کوفی با مضامین قرآنی و ادبی با محوریت حضرت فاطمه زهرا(س) در این نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته شده است.
او اضافه می‌کند: آثار منتخب مریم سادات موسوی، مریم غلامی، محدثه آدمیان، مریم امام وردی، لیلا اعلمی، ریحانه ادیبی، فائزه ایزدی، سمانه احسانی‌نیا، گل جهان براتیان، مهسا سالاری، مریم شاهی، سارا عطارزاده، بهاران عسگری، زهرا فیضی، عصمت فقیهی، مهری قهرمانی‌نژاد، فاطمه مقیمی، اعظم سادات محمدی، طاهره مهدی‌پور، سمیه ناطقی، عصمت نرگسی، ملیحه نورزادیان و تکتم وظیفه‌دان در این نمایشگاه قابل مشاهده است.
 

افتخار خلق اثر برای بانوی دو عالم
همچنین با فاطمه مقیمی، از جمله مدرسان مکتب هنر رضوان همکلام می‌شوم که فراگیری هنر خوش‌نویسی خود را از سال 1380 آغاز کرده است. او با اشاره بر اینکه 2 اثرش به خط نستعلیق در نمایشگاه «ریحانه النبی» به نمایش درآمده است، می‌گوید: خلق اثر برای حضرت فاطمه(س) بانوی دو عالم همچون کتابت دعای نور حضرت مایه افتخارم است و به طور معمول این آثار از بهترین کارهایم است، چراکه تلاش می‌کنم آنها با دقت و اخلاص کامل با ترکیب بی‌نظیری اجرا شود.
مقیمی می‌افزاید: در این نمایشگاه در کنار نمایش آثار تعدادی از استادان شناخته شده خوش‌نویسی، شاهد نمایش آثار تنی چند از هنرجویان برای نخستین بار در چنین نمایشگاهی هستیم که این امر نقش مهمی در معرفی این بانوان و ایجاد انگیزه در آنها دارد. همچنین برپایی چنین نمایشگاه‌هایی موجب همبستگی بانوان خوش‌نویس شهرهای مختلف می‌شود. امیدوارم متولیان امر هنر، حمایت‌های بیشتری از بانوان هنرمند کنند.
 

 
اهمیت برپایی نمایشگاه‌ها در اشاعه هنر
ملیحه نورزادیان، بانوی هنرمند دیگری است که 3 اثرش به خط شکسته نستعلیق در این نمایشگاه به چشم می‌خورد. او از سال 1384 در این رشته هنری فعالیت می‌کند و دارای درجه فوق ممتاز است. نورزادیان بیان می‌کند: هنرمندان با حس و حال درونی خود آثارشان را اجرا می‌کنند و این حس از طریق آثار به مخاطبان هم منتقل می‌شود.
این هنرمند مشهدی ادامه می‌دهد: اگرچه هنرمندان باسابقه، حضور در چنین نمایشگاه‌هایی را بارها تجربه کردند، اما به نظرم همچنان همان حس اولین نمایشگاه‌شان را دارند و حتی اگر فقط یک بازدیدکننده آثارشان، جذب خوش‌نویسی شود کارشان ارزشمند بوده است.
نورزادیان می‌افزاید: خوشبختانه شاهد رشد تعداد بانوان فعال در رشته خوش‌نویسی در کشور به ویژه در شهر مشهد هستیم و هنرجویانی که به تازگی به این جمع پیوسته‌اند بسیار پرشتاب در حال پیشرفت هستند. امیدوارم مسئولان کشور نیز با حضور خود در چنین محافلی موجب دلگرمی هنرمندان شوند.
 

 
نقش خوش‌نویسی در محیط خانه و خانواده
اعظم سادات محمدی، از دیگر هنرمندان مشهدی نمایشگاه «ریحانه النبی» است. او از سال 1388 در رشته خوش‌نویسی به ویژه در خطوط نسخ و ثلث فعالیت دارد و دارای درجه فوق ممتاز است. این بانوی هنرمند در کنار تابلویش به خط ثلث جلی در نمایشگاه برایم می‌گوید: حمایت از فعالیت‌های هنری بانوان و نمایش آثار آنها، قابل تقدیر است و نقش اثرگذاری در رشد آنها دارد.
محمدی با اشاره بر اینکه توجه خاصی به معانی عبارت‌های آثارش دارد، می‌افزاید: به دلیل فعالیت‌های هنری‌ام در رشته خوش‌نویسی و انجام کارهای پژوهشی مرتبط، فضای خانه و خانواده‌ام فرهنگی شده و اثر خوبی بر روی اعضای خانواده‌ام گذاشته است. او تصریح می‌کند: بهره‌گیری از خطوط مختلف در فضاآرایی شهری هم می‌تواند به معرفی هر چه بیشتر انواع خطوط به عموم مردم کمک کند.
 

 
فعالیت خوب بانوان در خطوط مختلف
در ادامه به سراغ ریحانه ادیبی، دانش‌آموز 10 ساله قوچانی می‌روم که کوچکترین بانوی هنرمند این نمایشگاه است و به گفته اساتید خطش از سنش جلوتر است. این دختر هنرمند از 9 سالگی فعالیت در خط نسخ را شروع کرده است و نمایشگاه «ریحانه النبی»، اولین تجربه نمایشگاهی‌اش محسوب می‌شود. او با بیان اینکه 2 اثرش بر روی دیوارهای نگارخانه قابل مشاهده است، از حس خوبش برایم می‌گوید و اینکه یادگیری خوش‌نویسی را تا رسیدن به درجات بالای هنری ادامه خواهد داد.
همچنین دقایقی با حمید مکانیک، از استادان خوش‌نویس قوچان هم‌صحبت می‌شوم. او بیان می‌کند: از دیدن آثار نمایشگاه «ریحانه النبی» لذت بردم. فعالیت خوب و قوی بانوان در خطوط مختلف مایه خرسندی است. این هنرمند می‌افزاید: حضور در فضای نمایشگاه‌ها و دیدن خلاقیت‌های سایر هنرمندان به ما ایده داده و از طرف دیگر به ادامه فعالیت هنری ترغیب‌مان می‌کند.
این نمایشگاه خوش‌نویسی تا پنج‌شنبه هفتم بهمن 1400، از ساعت 9 تا 12 و 17 تا 20 در نگارخانه رضوان مشهد واقع در کوهسنگی 17، شماره 16، پذیرای هنردوستان است.
تاريخ: ۱۴۰۰/۱۱/۷