ظرفیت به خدمت گرفتن موسیقی برای ترویج معارف رضوی

 ظرفیت به خدمت گرفتن موسیقی برای ترویج معارف رضوی

آریا عظیمی نژاد آهنگساز برجسته ایرانی و سازنده اثر درخشان «آمده ام ای شاه پناهم بده» در حال حاضر در زمینه تولید و تهیه موسیقی یک مستند تلویزیونی با موضوع زیارت و برخی پروژه های دیگر با هدف گسترش فرهنگ رضوی با بهره بردن از ظرفیت موسیقی فاخر، با مؤسسه آفرینش های هنری آستان قدس به اهمیت و نقش مهم موسیقی در ترویج معارف و ارزشهای دینی اشاره نمود.
عظیمی نژاد ضمن اشاره به اهمیت و ظرفیت موسیقی توضیح داد: موسیقی در صورت جهت بخشی درست می تواند ابزاری مناسب برای انتقال مفاهیم و معانی دینی باشد. شاهد این هستیم که در کلیسا بخش عظیمی از ترویج مسیحیت از طریق موسیقی اتفاق افتاده است و آهنگسازان بزرگی هنر خود را وقف دین کرده اند، بزرگترین ایشان یوهان سباستین باخ بود که همه آثارش را برای کلیسا ساخت و جالب این که همه این آثار جزء قطعات مطرح دنیا است. ما نیز با درک و دریافت درست از موسیقی و رعایت شاخصه های آن امکان استفاده مناسب از این ظرفیت را داریم. اگر بتوانیم به درک حقیقی از موسیقی برسیم می توانیم با مدیریت درست زمینه استفاده منطقی و منطبق با چارچوب ها را در این زمینه فراهم آوریم. 
این هنرمند ضمن اشاره به تأثیر کلام و متن بر موسیقی گفت: در واقع کلام است که به موسیقی خط و جهت می دهد، موسیقی بی کلام  دارای مفاهیم انتزاعی است و آهنگساز با خلق آن موسیقی، جهانی انتزاعی برای خود خلق می کند. زمانی که شعر و کلام  با آن همراه می شود، این شعر هر بار کلامی و مفهومی که داشته باشد حالت و خط و سوی موسیقی را مشخص می کند. به طور مثال اغلب ملودی های خاص و پر مخاطب با اشعار مختلف بازخوانی می شود و با توجه به مفهوم شعر و کلام، تبدیل به موسیقی سیاسی، مذهبی و... می-شود..
این آهنگساز برجسته که تولید چند اثر شاخص مذهبی را در کارنامه کاری خویش دارد نوع نگاه به موسیقی را راهکار چگونگی استفاده از ظرفیت موسیقی دانست و افزود: ابزارها وسیله هایی هستند در دست ما و در واقع تفکرات خواهد بود که چگونگی استفاده از ابزار و نتایج و برون دادهای حاصل از آن را مشخص می سازد در واقع احاطه ما به ابزار و شیوه بهره بردن و استفاده از ابزار مشخص می کند که با چه خروجی هایی مواجه خواهیم شد.
تاريخ: ۱۴۰۰/۸/۱۳