مدرس خوش‌نویسی مشهد تأکید کرد؛ ضرورت توجه خردمندانه به ظرفیت‌ کامل فضای مجازی در تعاملات بشری

 مدرس خوش‌نویسی مشهد تأکید کرد؛ ضرورت توجه خردمندانه به ظرفیت‌ کامل فضای مجازی در تعاملات بشری

محسن عبادی درباره برگزاری هشتمین شب از ویژه برنامه «کتابت بندگی» زیر نظر مکتب هنر رضوان در ماه مبارک رمضان در گفت‌وگو با روابط عمومی بیان کرد: سه قطعه خوش‌نویسی به خط محقق را در این برنامه کتابت کردم که اجرای آن‌ها برای مخاطبان به صورت زنده(live) از بستر اینستاگرام پخش شد.

وی ادامه داد: آیه «شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن...» را که به ارتباط عمیق ماه رمضان با قرآن و مفاهیم قرآنی و نقش قرآن در هدایت مردم و تشخیص حق از باطل تأکید دارد برای کتابت نخستین اثر در این برنامه انتخاب کردم.

این هنرمند برجسته با اشاره به کتابت عبارت قرآنی «الذین آمنوا وتطمئن قلوبهم بذکر الله...» در دومین اثر خوش‌نویسی خود افزود: این اثر را نیز با توجه به نقش مهم یاد و ذکر خدا در ایجاد آرامش در دل انسان‌ها به‌ویژه در زمان گرفتاری‌ها و مشکلات روحی در این برنامه خوش‌نویسی کتابت کردم.

عبادی با تأکید بر انتخاب دو بیت شعر از شیخ بهایی«همه روز روزه بودن  همه شب نماز خواندن...» برای خلق سومین اثرش گفت: این سه اثر را بر اساس عرضه کمتر خط محقق و مهجور ماندن آن با وجود تقاضای مخاطبان، به خط محقق اجرا کردم تا مخاطبان علاقه‌مند امکان بهره‌مندی بصری و محتوایی از این خط را نیز در ویژه برنامه کتابت بندگی داشته باشند.

وی به استقبال مخاطبان کشورهای عرب‌زبان از اجرای خط محقق در برنامه کتابت بندگی اشاره و ابراز کرد: این برنامه خوش‌نویسی با توجه به برگزاری آن به صورت مجازی، حال و هوای متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته داشت و در آن خبری از شور و هیجان مخاطبان حضوری نبود، از این جهت با تمرکز و آرامش بیشتری توانستم کتابت کنم.

این مدرس خوش‌نویسی ادامه داد: البته از آنجایی که شاهد حضور فیزیکی هنردوستان نبودیم، احساس غربتی نیز برنامه مجازی امسال داشت. چراکه از نعمت انعکاس نور وجودی روزه‌دارانی که پس از افطار در این برنامه حضور به هم می‌رساندند و از مفاهیم قرآن لذت می‌بردند، محروم بودیم. همچنین محدودیت‌ زمانی اجرای زنده برای کتابت سه اثر، کیفیت خلق آثارم را کاهش داد.

گسترش کلاس‌های مجازی هنری

عبادی گفت: در حال حاضر نمی‌توان از ظرفیت‌های فضای مجازی و نقش آن به‌ویژه در تعاملات هنری دنیا چشم‌پوشی کرد چنان که بستر فضای مجازی در دوران شیوع بیماری کرونا نیز نقش اثرگذاری در انتقال مباحث علمی، هنری و پژوهشی داشته است.

وی با اشاره به کم‌رنگ شدن نقش برخی رسانه‌ها مانند روزنامه‌ها در شرایط کنونی جامعه افزود: فضای مجازی با توجه به امکان ایجاد تعامل دو طرفه و پرسش و پاسخ بین کاربران خود توانسته برخی از رسانه‌ها را از فضای آموزش، پژوهش و گفت‌وگو در دنیا کنار بزند.

عبادی بیان کرد: امکان اجرای زنده(live) در اینستاگرام نیز دوران مقابله با بحران کرونا را متحول و آمیختگی زندگی انسان‌ها با هنر را حفظ کرد. در این برهه زمانی که بسیاری از مشاغل آسیب دیدند، برگزاری کلاس‌های آموزشی هنری به صورت مجازی پررنگ‌تر شد تا جایی‌که مخاطبان خارجی نیز به جمع هنرجویان ما پیوستند.

این هنرمند برجسته ادامه داد: قابلیت‌ فضای مجازی می‌تواند بسیاری از موانع تعاملات بین انسان‌ها به‌ویژه بُعد مکان را بردارد، بنابراین نمی‌توان نقش آن را در تولید و انتشار محتوا انکار کرد. البته هنوز از فضای مجازی به‌صورت خردمندانه و عاقلانه بهره‌برداری نشده است و به ظرفیت‌های آن به‌طور کامل پی نبرده‌ایم.

یادآور می‌شود، ویژه برنامه کتابت بندگی از 13 تا 21 اردیبهشت 99، در ساعت 22 در مشهد در حال برگزاری است و اجرای آثار و توضیحات استادان خوش‌نویس به صورت زنده از طریق صفحه اینستاگرام مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی به نشانی aqart.ir@ و صفحه اینستاگرام مکتب هنر رضوان به نشانی rezvan_artschool@ پخش می‌شود.
تاريخ: ۱۳۹۹/۲/۲۵