اشعار خاقانی مملو از خلاقیت و مضمون‌سازی است

 اشعار خاقانی مملو از خلاقیت و مضمون‌سازی است

به گزارش روابط عمومی، محمد کاظم کاظمی در نشست شاعر ماه انجمن ادبی بانوان رضوی «گوهرشاد» مشهد با محوریت موضوعی آثار خاقانی که بعد از ظهر روز گذشته در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شد، ابراز کرد: خاقانی شاعری تأثیرگذار و جدی در شعر فارسی است که بر آثار شاعران پس از خود نیز اثر گذاشته است.

وی از تنوع قالب‌های شعری خاقانی به عنوان یکی از ویژگی‌های خاص شعر او نام برد و افزود: خاقانی با سرودن قصیده‌های جدی و قوی، قصیده‌سرایی را به جایی رساند که او را می‌توان آخرین قصیده‌سرای بزرگ زبان فارسی دانست.

این شاعر عضو شورای شعر انجمن ادبی رضوی با اشاره به اینکه خاقانی در حالات و موضوعات مختلف شعر سروده است، گفت: همچنین خاقانی از جمله شاعرانی است که باشکوه‌ترین قصاید را در وصف کعبه و ستایش پیامبر اکرم(ص) گفته است، از این رو به «حسان‌العجم» ملقب شده است.

کاظمی با اشاره به برخی قصاید برجسته خاقانی مانند ایوان مدائن و منطق‌الطیر و خوانش بخش‌هایی از آن‌ها بیان کرد: بسیاری از قصاید این شاعر با توصیف صبح آغاز می‌شود و دارای تجدید مطلع است.

وی از نظامی، خاقانی و انوری به عنوان شاعران کهن خلاق نام برد و ادامه داد: اهل شعر و ادب می‌توانند نکات آموزشی بسیاری را از وجوه تخیل، مضمون‌سازی، تصویرسازی‌های جدید و توصیفات کم‌نظیر آثار خاقانی فرا گیرند.

کاظمی اضافه کرد: مضامین بدیع و جذاب شعر خاقانی در آثار دیگر شاعران تکرار شده یا همچنان تازگی خود را برای مخاطبان امروز حفظ کرده است.

وی تصریح کرد: خاقانی شاعری دیر آشنا و غریب در قرن حاضر و شاید در سایر ادوار تاریخی است که این امر به دلیل موقعیت جغرافیایی محل سکونت و زندگی او بوده است و ارتباطی با ظرفیت شاعری و کیفیت اشعارش ندارد.

کاظمی با بیان اینکه برخی شاعران در بین مردم جایگاه ویژه‌ای دارند و بعضی نیز شاعر شاعران هستند، افزود: خاقانی نیز به طور غیرمستقیم از طریق تأثیر بر شاعران دیگر و توسط آنان به مردم معرفی شده است. 

در این نشست اشعاری از خاقانی شاعر بزرگ قرن ششم هجری قمری در قالب‌های مختلف مانند قصیده، غزل، رباعی، قطعه و.. خوانده و بررسی شد که مورد توجه بانوان شاعر جوان حاضر قرار گرفت.

تاريخ: ۱۳۹۸/۹/۱۷