یدالله کابلی خوانساری: ایران مظهر خوش‌نویسی جهان است

 یدالله کابلی خوانساری: ایران مظهر خوش‌نویسی جهان است
چهره ‌ماندگار هنر خوش‌نویسی کشور گفت: ایران مظهر خوش‌نویسی جهان است.
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ، یدالله کابلی خوانساری شب گذشته در آیین گشایش نمایشگاه خوش‌نویسی «نوازش قلم» در نگارخانه رضوان مشهد با ذکر نام برخی استادان نام‌دار خوش‌نویسی کشور ابراز کرد: امروزه در بیشتر کشورهایی که روزگاری توجه خاصی به مجموعه خوش‌نویسی کشور ما نداشتند، شاهد استقبال از هنر خوش‌نویسی ایرانی هستیم.
وی ادامه داد: به هر گوشه‌ای از دنیا که سفر کنید بی‌شک بهترین آثار خوش‌نویسی ایران را در ویترین‌ها و دیوارهای موزه آن کشورها خواهید دید. به طور نمونه برجسته‌ترین مجموعه آثار فرهنگی- هنری ایران در موزه متروپولیتن نیویورک نگهداری می‌شود.
این استاد برجسته خوش‌نویسی کشور، خراسان بزرگ را سرزمینی با فرهنگ و تاریخ درخشان و سرشار از استعدادهای بی‌نظیر دانست و افزود: خراسان در تمام عرصه‌ها جزو سرزمین‌های یگانه کشور است و در سال‌های اخیر نیز فعالیت‌های عمده‌ای در زمینه هنر خوش‌نویسی و ترویج آن داشته است.
کابلی خوانساری با اشاره به توسعه فضاهای آموزشی، برگزاری نمایشگاه‌های متعدد به ویژه نمایش آثار خلاقانه هنرمندان و برگزاری جشنواره‌های هنری در حوزه خوش‌نویسی کشور گفت: این اقدامات با رنج، تلاش و دغدغه‌خاطر استادانی که بدون امکانات مالی و با هر توانی از سر صدق دل و هدفمندی‌های عاطفی و انسانی در مسیر پرورش جوانان در هر گوشه کشور فعالیت می‌کنند، حاصل شده است. در خراسان نیز شاهد چنین رویدادهای بزرگی همواره بوده‌ایم و خواهیم بود.
وی ادامه داد: هنرمندان خراسانی از گذشته در شاخه خط شکسته فعالیت داشتند و چهره‌های درخشانی از آنان در این عرصه به ظهور رسیدند که شاید بتوان آن را از برکت پشتوانه تاریخی این سرزمین دانست چرا که هنرمندانی مانند شفیعا(محمد شفیع هروی حسینی) و مرتضی قلی‌خان شاملو در خراسان بزرگ زندگی کردند و بنیان خط شکسته متعلق به این سرزمین است.
چهره ماندگار خوش‌نویسی کشور تصریح کرد: امروزه انجمن خوش‌نویسان ایران با رویکرد ویژه به رشد و تعالی پنجه‌های توانا و به ثمر رسیدن چهره‌های درخشان خودش وارد این عرصه شده است و عصر حاضر دوران طلایی خوش‌نویسی کشور محسوب می‌شود. به عبارتی به هر گوشه ایران که سفر ‌کنیم با نمایشگاه‌های این دستاوردها روبه¬رو می‌شویم.
وی به مدیریت‌های سلیقه‌ای در حوزه خوش‌نویسی اشاره و اضافه کرد: متأسفانه بسیاری از جوانان بااستعداد در حوزه این هنر دیده نمی‌شوند و عرصه برای بروز و ظهور چهره‌های جدید مسدود شده است.
کابلی خوانساری با بیان اینکه هنرمند باید خود را به لحظه بسپارد، گفت: تا زمانی که هنرمندان به مبدأ زیبایی نظام بشری و رویش و زایش جهان متصل نباشد، کاری نمی‌توانند بکنند.
این هنرمند خوش‌نام با اشاره به جذابیت و زیبایی آثار نمایشگاه نوازش قلم در نگارخانه رضوان بیان کرد: این آثار مملو از خلاقیت‌های آنی زندگی هنری مهدی اسماعیلی مود است. همچنین کتاب‌های آثار این استاد برجسته خط شکسته در دفعات متعدد به چاپ رسیده است و هنرمندان گوشه و کنار کشور با آثار اسماعیلی مود آشنا شدند.
تاريخ: ۱۳۹۸/۱/۲۵