به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، اولین جشنواره سراسری آکاپلا «آوای رضوان» در مشهد برگزار می‌شود

 به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، اولین جشنواره سراسری آکاپلا «آوای رضوان» در مشهد برگزار می‌شود

اولین جشنواره سراسری آکاپلا «آوای رضوان» به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در مشهد برگزار می‌شود.
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ، محمدعلی چمی‌گو مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در نشست خبری اولین جشنواره سراسری آکاپلای آوای رضوان که در این مؤسسه در مشهد برپا شد، ابراز کرد: این جشنواره با اجرای سرود توسط گروه‌های مختلف از 17 استان کشور ، از 29 اسفند 1397 تا پنجم فروردین 1398 در اماکن عمومی و پرتردد مشهد برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه برگزاری جشنواره سراسری آکاپلا آوای رضوان با همکاری شبکه امید صورت می‌گیرد، گفت: یک برنامه تلویزیونی نیز در پرتوی این جشنواره با همکاری این شبکه ساخته و پس از برپایی جشنواره پخش خواهد شد.
رئیس جشنواره آکاپلا آوای رضوان  افزود: گروه‌های سرود حاضر در این جشنواره قبل از برگزاری آن در شهرهای خود به اجرای برنامه پرداختند و فیلم اجراهای خود را برای دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
چمی‌گو تصریح کرد: آثاری که توسط این مؤسسه به مناسبت‌های مختلف در طول سال آینده تولید شود، در اختیار این گروه‌های سرود قرار می‌گیرد و چنانچه خود این گروه‌ها، آثاری در این حوزه تولید کنند نیز مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه توجه به حوزه آموزش از جمله محورهای جشنواره آکاپلای آوای رضوان است، ادامه داد: حدود 450 بانوی مربی سرود خراسان رضوی در پرتوی برگزاری جشنواره «شبیه یاس» که با همکاری واحد خواهران سپاه امام رضا(ع) در سال جاری برگزار شد، آموزش داده شدند.
مدیر عامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بیان کرد: این مؤسسه در قدم بعدی خود در حوزه آموزش در تلاش است با همکاری برخی مجموعه‌ها مانند بسیج هنرمندان، حوزه هنری و امور مساجد در تمامی استان‌هایی که دارای دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی است، مربیان گروه‌های سرود را آموزش دهد.
وی افزود: نخستین دوره‌های آموزشی آوای رضوان این مؤسسه با حضور جمعی از مربیان گروه‌های سرود دو استان گلستان و اصفهان با اعزام استادان برجسته‌ای از مشهد در هفته گذشته در مراکز این استان‌ها برگزار شد.
چمی‌گو ادامه داد: امیدواریم این برنامه تداوم یابد و در هر استان بتوانیم حدود 20 گروه سرود را شناسایی کرده و اعضای آن‌ها را مورد آموزش قرار دهیم تا این گروه‌ها نیز به شبکه گروه‌های سرود آوای رضوان مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی بپیوندند و در پرتوی کانون‌های خادم‌یاری هنر در سراسر کشور فعالیت کنند.

اجرای سرود در مراسم نماز جمعه
رئیس جشنواره آکاپلا آوای رضوان گفت: گروه‌های سرود مشهدی و کشوری با مساعدت و تشویق آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در چهار ماه گذشته در مراسم نماز جمعه مشهد به اجرای سرود پرداختند. چمی‌گو افزود: امیدواریم با انجام هماهنگی‌های مربوطه در آینده شاهد اجرای این برنامه در مراسم نماز جمعه سایر شهرهای کشور نیز باشیم. البته دبیرخانه‌ای نیز برای رصد و پیگیری این برنامه تشکیل شده است.
وی ادامه داد: بیش از 35 اثر در حدود یک سال گذشته در این مؤسسه تولید شده است که مورد استفاده گروه‌های سرود خراسان رضوی و دیگر استان‌های کشور قرار گرفته است.
چمی‌گو تصریح کرد: به منظور استعدادیابی، شناسایی و معرفی گروه‌های سرود فعال در حوزه آکاپلا و بهره‌گیری از ظرفیت آن‌ها و هم‌افزایی در بین این گروه‌های سرود، چند اتفاق در این حوزه توسط مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی رقم خورد. برگزاری دوره آموزشی با حضور بیش از صد مربی برگزیده گروه‌های سرود سراسر کشور زیر نظر استادان برجسته به مدت سه روز در سال جاری در مشهد از جمله این رویدادهای هنری است.
وی اضافه کرد: پس از برپایی این دوره آموزشی، اولین جشنواره سراسری آکاپلا آوای رضوان در راستای ادامه فعالیت در این حوزه و آشنایی بیشتر گروه‌های سرود کشور با نوع موسیقی آکاپلا و سازماندهی آن‌ها، طرح‌ریزی و فراخوان آن اعلام شد.
مدیر عامل این مؤسسه به اجرای حدود سه هزار سرود توسط گروه‌های مختلف در ایام نوروز سال 1397 در اطراف حرم مطهر رضوی اشاره کرد و گفت: آثار متنوعی در زمینه‌های مذهبی، ملی، فرهنگی و اجتماعی با بهره‌گیری از موسیقی آکاپلا در سال جاری تولید شده است که این آثار امکان اجرا در بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع)، مساجد، تلویزیون و سایر امکان عمومی را دارد.
وی ادامه داد: برخی از سرودهای تولید شده به نماهنگ تبدیل شده و در فضای مجازی و رسانه‌های صوتی- تصویری منتشر شده است. همچنین اجرای این سرودها در مناسبت‌های مختلف در اماکن عمومی مورد استقبال بسیار مخاطبان قرار گرفته است.
چمی‌گو به اجرای سرودهای سه زبانه فارسی، عربی و آذری و همچنین سرودهایی به زبان اردو یا لهجه افغانستانی اشاره و تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم این گروه‌های سرود را در مناسبت‌های خاص در آینده به خارج از کشور نیز اعزام کنیم.
رئیس این جشنواره به فعالیت‌های گذشته مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در حوزه موسیقی و تولید آثار خوبی در این حوزه مانند نماهنگ اشاره کرد و افزود: با توجه به احساس نیاز بهره‌گیری از این هنر در حرم مطهر رضوی و دیگر اماکن مذهبی، پس از بررسی‌های کارشناسی بر آن شدیم تا از ظرفیت سرود در مجموعه آستان قدس رضوی بیشتر استفاده شود.
وی با تأکید بر اجرای برنامه‌های متنوع گروه‌های سرود پس از انقلاب اسلامی در مراسم‌های مختلف کشور گفت: به دلیل برخی ملاحظات امکان استفاده کامل از این ظرفیت در اماکن مذهبی وجود نداشت، از این رو با انجام اقدامات کارشناسی نوع موسیقی آکاپلا برای اجرای گروه‌های سرود در حرم مطهر رضوی و دیگر اماکن مد نظر قرار گرفت.
30 گروه سرود از 17 استان میهمان جشنواره آکاپلا
سید مجتبی ذبیحی دبیر جشنواره آکاپلا در نشست خبری بیان کرد: نزدیک به 30 گروه سرود در قالب ده گروه مشهدی و حدود 19 گروه از 16 استان‌ کشور در این جشنواره شرکت می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه آکاپلا نوعی موسیقی است که از آن برای اجرای سرود بدون بکارگیری ساز و تنها با بهره‌گیری از نواها و آواهای انسانی استفاده می‌شود، ادامه داد: اعضای حدود 24 گروه سرود در رده سنی نوجوان قرار دارند و شش گروه دیگر بزرگسال هستند.
دبیر اولین جشنواره سراسری آکاپلای آوای رضوان اضافه کرد: حدود یک هزار و 500 اجرا با استفاده از گروه‌های سرود شهرستانی در ایام جشنواره  در سطح شهر مشهد به ویژه در فرودگاه، راه‌آهن و پایانه مسافربری صورت می‌گیرد.
ذبیحی به اسکان گروه‌های غیرمشهدی سرود این جشنواره توسط مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: هر گروه حداقل پنج فیلم از اجراهای سرود‌شان در پنج نقطه شهرهای خود به دبیرخانه این جشنواره ارسال کرده بودند که مورد بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ابتدا گروه‌های سرود حاضر در این جشنواره با انجام اجرای رقابتی در نوبت صبح 29 اسفند سال جاری سطح‌بندی می‌شوند و سپس تا بعدازظهر چهارم فروردین 1398 به اجرای برنامه در نقاط مشخص شده در سطح شهر می‌پردازند که بررسی این اجراهای زنده نیز بخشی از داوری جشنواره به شمار می‌آید.
دبیر نخستین جشنواره آکاپلای آوای رضوان با تأکید بر اینکه اجراهای سرود این جشنواره در چند مرحله داوری می‌شود، تصریح کرد: آقایان نیکوکار، شریعت‌مدار و انفرادی از جمله داوران اجراهای زنده این جشنواره به شمار می‌روند که اجرای شیفت صبح 29 اسفند ماه را داوری می‌کنند.
وی اضافه کرد: گروهی از ناظران و داوران نیز در اجراهای پاتوقی یکم تا چهارم فروردین 1398 حضور دارند و اجراها را در سه محور اعم از تنوع آثار گروه‌ها، خلاقیت در اجرا و استقبال مردم مورد تحلیل قرار می‌دهند.
لازم به ذکر است، منتخبی از فیلم اجراهای گروه‌های سرود آوای رضوان در گذشته و همچنین گوشه‌ای از دو نماهنگ تولید شده زیر نظر این مؤسسه برای آشنایی بیشتر اصحاب رسانه با موسیقی آکاپلا در پایان این نشست خبری پخش شد.
تاريخ: ۱۳۹۷/۱۲/۲۷