مدرس کارگاه «فنون ظریفه در هنر تذهیب»: حرم مطهر رضوی بهترین مرکز فراگیری هنرهای سنتی کشور است

 مدرس کارگاه «فنون ظریفه در هنر تذهیب»: حرم مطهر رضوی بهترین مرکز فراگیری هنرهای سنتی کشور است

مدرس کارگاه «فنون ظریفه در هنر تذهیب» نگارخانه رضوان مشهد گفت: بهترین نمونه‌های هنرهای سنتی کشور را در حرم مطهر رضوی می‌توان دید و از آن‌ها نکات بسیاری را فرا گرفت.

در حاشیه برگزاری ششمین دوسالانه تذهیب های قرآنی و طراحی نقوش اسلامی کاربردی روز پنج شنبه 5 مهرماه نگارخانه رضوان میزبان محمد کرمی برگزیده بخش تذهیب پنجمین دوره دو سالانه تذهیب های قرآنی د رکارگاهی با عنوان  «فنون ظریفه در هنر تذهیب»  بود .
وی در گفت‌وگو با روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با بیان اینکه بهترین نمونه‌های هنرهای سنتی کشور در حرم مطهر رضوی قابل رؤیت است، ابراز کرد: هنرمندان می‌توانند   از آثار هنرمندان ادوار گذشته نکات بسیاری را فرا بگیرند، از این‌رو نباید فرصت بررسی آن‌ها را از دست بدهند.
وی با تأکید بر اینکه سطح هنر تذهیب کشور نسبت به چند سال گذشته ارتقا یافته است، گفت: با برگزاری چنین جشنواره تخصصی در رشته تذهیب و اهمیت قائل شدن برای این رشته هنری در ایران، می‌توان شاهد رشد بیشتر هنر تذهیب کشور در آینده بود.
کرمی با اشاره به اینکه توجه بیشتر به تذهیب موجب امیدواری نسل جوان می‌شود، افزود: وقتی هنرمند امروز انرژی جوانی‌اش را در این مسیر صرف کند، بی‌شک اتفاقات بسیاری خوبی هم در این حوزه می‌افتد.
برگزیده پنجمین دوسالانه تذهیب‌های قرآنی ضمن ابراز خرسندی از افزوده شدن بخش طراحی فرش به محورهای ششمین دوره این دوسالانه گفت: طراحان فرش زحمت بسیاری در این حوزه متحمل می‌شوند، اما جشنواره و مسابقه‌های چندانی برای ارائه ابداعات و نوآوری‌های آنان در کشور برگزار نمی‌شود.
وی افزایش تعداد رویدادهای هنری در رشته طراحی فرش را زمینه‌ساز تلاش بیشتر هنرمندان در این حوزه دانست و ادامه داد: همچنین به دلیل وجود این خلاء امکان آشنایی کافی آنان با ایرادهای کار خود و سلیقه مخاطبان امروز وجود ندارد.
کرمی به سابقه هفت ساله خود در هنر تذهیب اشاره کرد و افزود: بی‌شک استادان فعال در رشته طراحی فرش در صورت اطلاع از وجود بخش طراحی فرش در این دوسالانه، از آن استقبال کرده و در دوسالانه امسال شرکت می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه با حضور در دوره‌های قبلی دوسالانه تذهیب‌های قرآنی با روند برگزاری این رویداد مهم هنری کشور آشنا است، ابراز کرد: این دوسالانه نسبت به دیگر جشنواره‌های رشته تذهیب نکات مثبت بیشتری دارد، اما این بدان معنا نیست که این رویداد هنری را بهتر نمی‌توان برگزار کرد.
مذهب‌کار برجسته کشور با اشاره به اینکه سبک کلی هنر تذهیب ایران را می‌توان از دریچه آثار رسیده به دوسالانه تذهیب‌های قرآنی بررسی کرد، گفت: تسهیل بودن چگونگی ارائه آثار، نحوه بررسی آثار و تنوع آثار دوسالانه، از جمله این ویژگی‌های مثبت است.
وی اضافه کرد: جشنواره‌های هنری یک مسیر است، اما تنها مسیر ممکن نیست و بهترین اتفاق بر روی میز کار هنرمند و در بین ابزار و ادوات کارش و ایده‌های او رخ می‌دهد و فقط باید تا می‌تواند تمرین و ممارست کند.
کرمی تأکید کرد: هنرجویانی که به تازگی وارد عرصه هنر بویژه تذهیب شدند باید بدانند که حد و مرزی برای میزان سعی و کوشش هنرمندان وجود ندارد و باید تا می‌توانند برای پیشرفت کارشان تلاش کنند.
تاريخ: ۱۳۹۷/۷/۷