مدرس نخستین دوره تخصصی «آموزش مربی‌گری سرود»: مشهد قطب فعال کانون‌ها و گروه‌های سرود کشور است

 مدرس نخستین دوره تخصصی «آموزش مربی‌گری سرود»: مشهد قطب فعال کانون‌ها و گروه‌های سرود کشور است
شهروز حقی ، یکی از مدرسین دوره تخصصی آموزش مربی‌گری سرود گفت: مشهد قطب فعال کانون‌ها و گروه‌های سرود کشور است.
شهروز حقی از مدرسین دوره تخصصی آموزش مربی‌گری سرود در گفت‌وگو با روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی  با اشاره به حمایت‌های ارزشمند مجموعه آستان قدس رضوی از گروه‌های سرود کشور بیان کرد: امروزه مشهد به یک قطب جدی در حوزه سرود کشور تبدیل شده است و فعال‌ترین کانون‌ها و گروه‌های سرود در مشهد مستقر هستند.
این آهنگساز با تجربه کشور از برگزاری دوره‌های تخصصی آموزش مربی‌گری سرود زیر نظر مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی به عنوان یک اتفاق خوب نام برد و افزود: بهترین کارگاه‌های آموزشی از نظر کمی و کیفی در این دوره سه روزه برگزار شد و هنرجویان حاضر از بهترین مربیان سرود کشور بودند.
حقی با تأکید بر اینکه سرود رضوی با رنگ و بویی که از معنویت امام رضا(ع) می‌گیرد، خود به خود از دیگر حوزه‌ها متمایز است، گفت: هویت مستقل و رویکرد مشخص سرود رضوی به تدریج با تولید آثار بیشتر در حوزه سرود رضوی و برگزاری جشنواره‌هایی در این حوزه شکل می‌گیرد و می‌توان مؤلفه‌های آن را به عنوان یک جریان پاینده و مستمر بررسی کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمی‌توان دورنمای سرود رضوی را به طور دقیق ترسیم کرد و باید منتظر آینده بود، اضافه کرد: خوشبختانه به همت واحد آوای رضوان فعالیت‌هایی ارزشمند و پایه‌ای به ویژه در حوزه آموزش سرود رضوی در حال انجام است.
این آهنگساز برجسته درباره نقش سرودهای رضوی در ایجاد نشاط معنوی در جامعه ابراز کرد: از آنجایی که مخاطبان سرود به طور معمول کودکان، نوجوانان و جوانان هستند و در فضاهای فعالیت نسل جوان گروه‌های سرود شکل می‌گیرد، بی‌تردید سرود با نشاط و انرژی خوبی همراه است و بازتاب خوبی در جامعه دارد.
وی به فعالیت دانش‌آموزان در گروه‌های سرود مدارس اشاره کرد و گفت: این قشر جامعه با شکل سازنده موسیقی که از نظر محتوایی غنی است، کار می‌کنند که این امر می‌تواند بر روح و روان آنان اثر مثبتی بگذارد. همچنین بر روی رعایت انضباط، اطاعت‌پذیری، تعامل با دیگران و کار گروهی آنان تأثیرگذار است، به بیان دیگر شخصیت این دانش‌آموزان را می‌سازد.
حقی با بیان اینکه سرود با مفاهیم ارزشی، ملی، میهنی، دینی و معنوی همراه است، اضافه کرد: نسل نوجوان و جوان با فعالیت در حوزه سرود رضوی در کنار کسب تعالیم و نشاط معنوی، در زندگی خود پیشرفت می‌کنند و تکرار این روند به تدریج موجب فرهیخته‌تر شدن جامعه می‌شود.
مدرس این دوره تخصصی ادامه داد: موسیقی صرف شاید به جهت اینکه محتوایی خنثی و حتی گاه نامناسب دارد با آفت‌هایی همراه باشد، اما فعالیت در حوزه سرود به ویژه سرود رضوی، فضایی معنوی و محتوایی ارزشمند را همراه این گروه سنی می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه نباید به فعالیت در حوزه سرود به عنوان یک هدف کوچک و کوتاه ‌مدت نگاه کرد، بیان کرد: گاهی فضاها و جشنواره‌هایی که سرودها در آن‌ها ارائه می‌شود، گروه‌های سرود را محدود کرده و مربیان و رهبران گروه‌ها را مجبور می‌کنند در یک چهارچوب حرکت کنند، در حالی که مربیان این حوزه نیازمند دانش و آگاهی بیشتر هستند و افرادی با تخصص و توانایی بیشتر در حوزه موسیقی باید وارد آن شوند.
حقی، سرود را تأمین‌کننده نیاز موسیقی فضای فرهنگی کشور دانست و خاطرنشان کرد: مربیان سرود باید بیشتر کوشش کنند و سطح کیفی کار خود را با توجه به نیازهای نوجوانان و جوانان امروز افزایش دهند. از طرف دیگر، سیاست‌گذاران و دست‌اندرکاران این عرصه باید با انعکاس بیشتر فعالیت‌های گروه‌های سرود کشور، فرصت دیده شدن و انگیزه تلاش بیشتر به مربیان بدهند.
لازم به ذکر است، دوره تخصصی «آموزش مربی‌گری سرود» زیر نظر واحد آوای رضوان وابسته به مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی با حضور مربیان منتخب سرود کشور، از 17 تا 19 شهریور 1397 در مشهد برگزار شد.
تاريخ: ۱۳۹۷/۶/۲۰