بررسی مساله تولید عکس در اولین کارگاه آموزشی اردوی خانه دوست

 بررسی مساله تولید عکس در اولین کارگاه آموزشی اردوی خانه دوست
عکس جشنواره ای  چه نوع عکسی است و چگونه می توان عکسی مناسب جشنواره ارائه کرد؟ این سوال اغلب عکاسان جوان و جویای نام است  ، سوالی که در اولین کارگاه آموزشی عکس خانه دوست توسط مهدی فاضل کارشناس ارشد عکاسی از دانشگاه هنر تهران ، برگزیده جشنواره های متعدد عکس و مدرس عکاسی پاسخ گفته شد .
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ، دبیرخانه چهارمین جشنواره خانه دوست  که این روزها میزبان شصت عکاس جوان از اقصی نقاط کشور است ، اولین کارگاه آموزشی خود را شب گذشته با عنوان جشنواره ها و مساله تولید عکس  برگزار نمود .
در ابتدای این کارگاه کیارنگ علایی دبیر جشنواره عکس خانه دوست ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان اردو و مهمانان جلسه به یادآوری نکاتی برای شرکت کنندگان در جشنواره پرداخت و گفت : این جشنواره هموار مبتنی بر نظم برگزار شده است بنابراین شرکت کنندگان مطمئن باشند که زمان دریافت عکسها تمدید نخواهد شد و سایت راس ساعت مقرر بسته خواهد شد .
وی همچنین در مورد برنامه های آتی دبیرخانه برای شرکت کنندگان در اردو گفت : دو کارگاه دیگر با عناوین " مستند نوین " با حضور سحر سقا و کارگاه "پرتره محیطی به عنوان استعاره بصری " با حضور نعما محمدیان روشن  در شب های آتی برگزار خواهد شد که هر دو از موضوعات روز در حوزه عکاسی است .
در ادامه جلسه مهدی فاضل در دوبخش کارگاه خود را برگزار نمود ، در بخش اول او با نگاهی تاریخی به مقوله تولید عکس ، دشواری ها و آسانی های عکاسی در ادوار گذشته و دوران معاصر را برشمرد و درخلال آن به دغدغه اصلی شرکت کنندگان در جشنواره ها مبنی بر انتخاب عکس مناسب جهت حضور در جشنواره پرداخت و گفت : بحث تولید عکس برای جشنواره ها همواره عکس های زیادی را از آرشیو عکاسان بیرون می کشد عکسهایی که اگر جشنواره ها نبود فضایی برای دیدنشان به وجود نمی آمد ،عکسها می توانند برخوردی ساده و روشن با موضوع داشته باشند یا برخوردی چند وجهی ، استعاری و شاعرانه که به لایه های زیرین موضوع جشنواره اشاره دارد مهم آنست که بدانیم هنرمندانی توانستند در دنیا مطرح شوند که راه جدیدی برای نشان دادن موضوع خود کشف کرده اند .
 وی  در بخش دوم کارگاه به نمایش عکسهای برتر  جشنواره های عکس در سالهای مختلف پرداخته و توجه مخاطبین را به نحوه برخورد عکاسان با یک موضوع در دوره های مختلف معطوف داشت .
فاضل در پایان جلسه و پس از مرور عکسهای جشنواره خانه دوست در دوره های گذشته گفت : این جشنواره برآیند چندین تجربه کیارنگ علایی در جشنواره های دیگر است و همین مسئله موجب شده این جشنواره از کاستی های دیگر جشنواره ها مصون مانده و همچنین آنچه در دیگر جشنواره مغفول مانده به درستی به آ‌ن پرداخته شود ، از اینرو این جشنواره حرکتی رو به جلو برای عکاسان است .
تاريخ: ۱۳۹۵/۸/۲۴