نمایش آثار خوشنویسی و نقاشی خط نوریا گارسیا ماسیپ و بهمن پناهی در نگارخانه رضوان

 نمایش آثار خوشنویسی و نقاشی خط نوریا گارسیا ماسیپ و بهمن پناهی در نگارخانه رضوان
آئین گشایش اولین نمایشگاه مشتر ک آثار خوشنویسی نوریا گارسیا ماسیپ و نقاشی خط بهمن پناهی در نگارخانه رضوان برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی مراسم گشایش این نمایشگاه با حضور علی ثابت نیا مدیر عامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی ، محمدصادق مرکبی از اعضا هیئت مدیره این موسسه ، جمعی از اساتید خوشنویسی مشهد ، هنرجویان و علاقمندان خوشنویسی ، خانم نوریا گارسیا ماسیپ و بهمن پناهی برگزار شد .
خانم ماسیپ در جمع خبرنگاران و درپاسخ به سوال از ایشان در مورد جایگاه هنر خوشنویسی در ایران و جهان اسلام گفت : پیشرفت تکنولوژی در جهان سبب شد تا خوشنویسی از جایگاه خود عقب بنشیند اما اکنون به نظر می رسد در حال بازسازی خود است مخصوصا اینکه کشورهایی مانند ایران به این هنر توجه خاصی نشان داده و سعی در تعالی دوباره آن دارند .
وی که پس از حضوردر محافل جهانی، با ایران و هنرمندان خوشنویس ایرانی آشنا شده است در مورد رویکرد خوشنویسان به سمت نوآوری و یا سنت گرایی می گوید : هر دو جریان لازمه ی پیشرفت خوشنویسی است و این به طبیعت هر هنرمند بستگی دارد که کدام یک را انتخاب کند ؛ نوآوری و یا سنت گرایی .
این بانوی خوش آوازه ی خوشنویسی جهان اسلام از انتخاب خوشنویسی به دلیل ارتباط با موضوعات قدسی یاد کرد و گفت : من هنر خوشنویسی را به خاطر رویکرد خاص این هنر با سنت و قداست انتخاب کردم .
نوریا گارسیا ماسیپ در مورد مقایسه خوشنویسی و نقاشی خط گفت : نقاشی خط خود نوعی نوآوری در خوشنویسی است ، این هنر نیز همچون سایر هنرها نباید به وادی تکرار و کلیشه بیافتد که اگر چنین شود جایگاه خود را ازدست خواهد داد .
بهمن پناهی همسر نوریا گارسیا ماسیپ که سابقه ی تدریس در پنج قاره ی دنیا را در کارنامه ی هنری خود دارد در باب تحلیل کالبدی خوشنویسی و رابطه ی آن با موسیقی به پژوهش و تحقیق پرداخته است ؛ وی که جای خالی شاخه های بین رشته ای را در تحصیلات آکادمیک ایران خالی می بیند آموزش همزمان دو رشته ی هنری موسیقی و خوشنویسی را سرآغاز تحقیق خود خوانده و می گوید : سفر به فرانسه و آشنایی با رشته های تلفیقی من را بر آن داشت تا به دغدغه ی چندین ساله ی خود در مقام مقایسه و تحلیل این دورشته بپردازم و اکنون حدود دوازده سال است که در این مورد مطالعه و تحقیق می کنم .
وی افزود : نگاه ما به خوشنویسی نگاهی کاملا قدیمی است و این هنر برای پیشرفت نیاز به نگاهی نو و امروزی تر دارد .
بهمن پناهی که اکنون در دانشگاه های علوم اسلامی و علوم انسانی پاریس  به تدریس خوشنویسی می پردازد 20 قاب نقاشی خط با نگاهی ویژه به عرفان اسلامی ایرانی رادر کنار 17 قاب  خوشنویسی از آثار همسرش را در این نمایشگاه به معرض تماشا گذاشته است .


در حاشیه :
با حضور خانم پناهی ( خواهر بهمن پناهی ) و تازه شدن دیدار خواهر و برادر ، برای لحظاتی حاضرین در سالن محو تماشای این دیدار شدند .
اساتید خوشنویسی از کوچکترین فرصت ها برای تبادل نظر با خانم ماسیپ و بهمن پناهی استفاده کرده و هر لحظه پای یکی از تابلوها به بحث و گفتگو می ایستادند .
بهمن پناهی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا قصد اهدای اثری به آستان دارند یا خیر گفت : اگر این اهدا صورت بگیرد باز هم چیزی بر آستان افزوده نمی شود بلکه داشته های ماست که افزوده خواهد شد .
خانم ماسیپ در مورد انتخاب احادیث امام رضا (ع) در برخی از آثارش گفت : این احادیث توسط یکی از دوستان انتخاب شد اما نوشتن آنها باعث شد تا در اولین حضورم در حرم امام رضا (ع) احساس آشنایی خاصی داشته باشم .

شایان ذکر است : نمایشگاه آثار خوشنویسی بهمن پناهی و خانم نوریا گارسیا ماسیپ تا دهم دی ماه در نگارخانه رضوان دایر خواهد بود و علاقمندان می توانند همه روزه صبح و عصر برای دیدن این آثار از ساعت 9 الی 12 و 17 الی 20 در محل نگارخانه رضوان واقع در کوهسنگی 17 پلاک 16 حضور یابند .
 
تاريخ: ۱۳۹۴/۱۰/۶